Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Google: Ερχεται το νέο gPhone


Το πολυαναμενόμενο gPhone αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αμερικάνικη αγορά στις 22 Οκτωβρίου έναντι 179 δολαρίων, στηριζόμενο στο ολοκαίνουριο λειτουργικό σύστημα Android


Tον Οκτώβριο αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά το δημοφιλές κινητό τηλέφωνο της Google που επιδιώκει να κλέψει τις καρδιές των απανταχού γκατζετάκηδων από την Apple.

Το νέο Google Phone πρόκειται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 22 Οκτωβρίου, τον Νοέμβριο στην αγορά της Βρετανίας και στις αρχές του 2009 στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το gPhone θα κυκλοφορήσει από την T-Mobile, θυγατρική εταιρεία της Deutsche Telekom και η τιμή του υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται στα 179 δολάρια, τιμή αρκετά χαμηλότερη από αυτή του iPhone.

Πρόκειται για το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα "τρέχει" με το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Μεταξύ άλλων, το καινούριο gPhone θα διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: διαστάσεις 11,6x5,4x1,6cm, βάρος μόλις 158 γραμμάρια, οθόνη 480x320 HVGA, 3G, GPS, κάμερα 3,1-megapixel, μνήμη έως και 8GB, χρόνο ομιλίας μέχρι και 5 ώρες και 130 ώρες αναμονής.

Το design του είναι πολύ εντυπωσιακό καθώς κρύβει ένα πλήρες πληκτρολόγιο, ενώ διαθέτει μεγάλη οθόνη αφής, ωστόσο το μέγεθός του είναι αρκετά μεγαλύτερο του αναμενόμενου. Ακόμα ένα αρνητικό είναι το γεγονός ότι η κάμερα του, στο παρόν στάδιο, δεν έχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο και δεν διαθέτει στερεοφωνικό bluetooth για μουσική.
Αν και η συσκευή για πολλούς δεν είναι αρκετά ανταγωνιστική απέναντι στο iPhone, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στην τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων, καθώς πρόκειται για το πρώτο κινητό το οποίο θα λειτουργεί με βάση το λειτουργικό σύστημα Android. Αυτό στο οποίο στοχεύει η Google είναι η χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας και από άλλες εταιρείες κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία αναμένει ότι θα πωλήσει 600.000 με 700.000 συσκευές φέτος, χωρίς να φτάνει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει η Apple μέσα σε μόλις 74 ημέρες με το iPhone πρώτης γενιάς.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, αν η συσκευή σημειώσει επιτυχία, θα αποτελέσει ακόμα ένα πολύ δυνατό μέσο προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων σε 24ωρη βάση, καταδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι η στρατηγική προσέγγιση της Google γίνεται όλο και πιο επιθετική.


Μαρία Πηλείδου


[via]