Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Καινούργιο DS με κάμερα και music player

Καινούργιο DS με κάμερα και music player

H Nintendo σκοπεύει να αναβαθμίσει την επόμενη έκδοση της φορητής παιχνιδομηχανής DS, προσθέτοντας κάμερα και λειτουργίες music player.
Σύμφωνα λοιπόν με το Κυριακάτικο άρθρο της Nikkei Business Daily, η νέα έκδοση θα έχει καλύτερες δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης με το διαδίκτυο ενώ θα κοστίζει κάτω από τα 189 δολάρια.
Η πιθανή νέα έκδοση θα έρθει σε μία περίοδο οπού οι πωλήσεις στην Ιαπωνία έχουν αρχίσει να χάνουν τους υψηλούς ρυθμούς που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα. Μέχρι τώρα το DS έχει πουλήσει παγκοσμίως 77,5 εκατομμύρια τεμάχια (τέλος Ιουνίου 2008). Από αυτά, τα 23εκ. έχουν διατεθεί στην Ιαπωνία, κάτι που σημαίνει πως ένας στους 5 Ιάπωνες διαθέτει DS. Τους τελευταίους μήνες όμως έχει παρατηρηθεί μία μικρή πτώση στης πωλήσεις της Nintendo, κάτι που οι υπεύθυνοι της εταιρείας επιχειρούν να αλλάξουν με την παρουσίαση μίας φρέσκιας συσκευής με ανανεωμένη εμφάνιση και περισσότερες δυνατότητες.
Οι προβλέψεις πάντως της εταιρείας είναι ότι για το τρέχων οικονομικό έτος και μέχρι τον Μάρτιο του 2009 θα πουληθούν 28 εκατομμύρια DS.

[via]