Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

«Έλληνες χάκερ» εισέβαλαν σε συστήματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων

H κεντρική είσοδος του CERN κοντά στη Γενεύη
Λονδίνο

Χάκερ κατάφεραν να παραβιάσουν υπολογιστικά συστήματα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, επιβεβαίωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι του CERN. Οι εισβολείς, που διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν κακές προθέσεις, αυτοαποκαλούνται «Ελληνική Ομάδα Ασφάλειας» (Greek Security Team).(Τρεις μέρες χρειάστηκαν για να γίνει η επιβεβαίωση???)

Όπως αποκάλυψαν οι βρετανικές εφημερίδες Times και Daily Telegraph, οι χάκερ άφησαν πίσω τους μια παραποιημένη ιστοσελίδα που χλεύαζε τους υπεύθυνους ασφάλειας των υπολογιστών ως «σχολιαρόπαιδα».(ΕΛΕΟΣ...ΕΛΕΟΣ πως το έβγαλαν το συμπέρασμα αυτό.Δεν αναφέρονται στην ομάδα διαχειρίσεις ασφαλείας αλλά στην GHS)

Διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να διαταράξουν τα σημαντικά πειράματα του LHC και ότι ήθελαν μόνο να καταδείξουν τη... «μαύρη τρύπα» στην ασφάλεια του δικτύου.(στην ακριβώς παραπάνω παραγραφο άλλα λέτε..)

«Σας κατεβάζουμε τα παντελόνια γιατί δεν θέλουμε να σας δούμε να τρέχετε γυμνοί προσπαθώντας να κρυφτείτε όταν έρθει ο πανικός» γράφουν στο μήνυμά τους.(Ζήτω η παραπληροφόρηση....δεν αναφέρονται στους διαχειριστές..άλλα στην GHS)

«Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι(Απο κακού να ξέρατε) αλλά δεν βλέπουμε να έχει γίνει ζημιά(αφού το λέει η GST ότι όχι μόνο ζημιά δεν έκανε αλλά έκλεισαν και ένα σημαντικό κενό ασφαλείας(Bug) που είχε το σίτε για να μη πέσει θύμα κακόβουλων Κράκερ). Προφανώς πρόκειται για άτομα που ήθελαν να τονίσουν ότι το CERN μπορεί να παραβιαστεί» δήλωσε στους Times ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας.(Δυστυχώς δεν διαβάσατε τον πρόλογο από την φωτογραφία που σας άφησαν...μόνο τον πρόλογο?..ολόκληρο το κείμενο δεν διαβάσατε τελικά)

Οι χάκερ υποστηρίζουν(που το υποστηρίζουν κύριοι??) ότι απέκτησαν πρόσβαση μέσω ενός δικτυακού τόπου που υποδεχόταν τους επιστήμονες για τα εγκαίνια της εγκατάστασης την Τετάρτη.

Οι υπολογιστές στους οποίους εισέβαλαν είναι συνδεδεμένοι στο σύστημα CMS, έναν από τους τέσσερις τεράστιους ανιχνευτές του LHC.(θέλω να ρωτήσω εγώ εδώ τώρα..Με τι ασφάλεια από τρίτους θα μεταφέρετε τα στοιχεία από τα αποτελέσματα των ανιχνευτών???.Το έχω μεγάλη απορία.)

Τα πειράματα στον μεγαλύτερο επιταχυντή του κόσμου αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου ένα μήνα, αναδημιουργώντας τις συνθήκες που επικρατούσαν μερικά μικροδευτερόλεπτα μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Ίσως τελικά δώσουν απαντήσεις για το «σωματίδιο του Χιγκς», τη σκοτεινή ύλη, την αντιύλη, και τις επιπλέον διαστάσεις που ίσως κρύβει το Σύμπαν.

[via]

---------------------

Τώρα αυτά που λένε οι κύριοι στο In.gr είναι "μία χαρά"(μόνο μια χαρα που δεν είναι..) απλός πρέπει να πούμε και λίγα πράγματα παραπάνω...γιατί έτσι θέλω να είμαι. Πρέπει να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να τα λέμε με το όνομα τους. Ας αφήσουμε την παραπληροφόρηση και τον κιτρινισμό στους άλλους (;-)

Για να αρχίσουμε θα πρέπει πρώτα να σας πω ότι η "επίθεση"(αν μπορούμε να την αποκαλέσουμε επίθεση),όπως αναφέρετε και ποιο πάνω είχε "εκπαιδευτικό" χαρακτήρα για κάποιους κυρίους εκεί μέσα που νόμιζαν ότι ήταν τέλειοι και ίσως να αμφισβητούσαν κάποιους άλλους... και ακόμα αποτελούσε μία απάντηση στην ομάδα GHS

Όπως θα δείτε και παρακάτω στην φωτογραφία θα καταλάβατε όλα τα γιατί που θα σας απαντήσω και εγώ που είχα και κάποια άλλα στοιχεία..

  1. Γιατί "επιτέθηκαν" στον συγκεκριμένο ιστιότοπο.
  2. Γιατί την συγκεκριμένη ώρα.
  3. Σε ποιους απευθυνόταν το μήνυμα αυτό.
Απαντήσεις:
  1. Λοιπόν..στην παρακάτω φωτογραφία έχει απαντηθεί το πρώτο ερώτημα.
  2. Στο δεύτερο η απάντηση που σας δίνω είναι οτι στις τρεις η ώρα και 2 λεπτά οι επιστήμονες του CERN λένε: 15:02, that's it. Second beam all the way round and the LHC is up and running.[πηγή].(Άρα το σίτε ήταν γεμάτο και επειδή ήμουν και εγώ συνδεδεμένος σε αυτό και παρακολουθούσα, οι Servers φαινόταν ότι ήταν γεμάτοι αφού κολλούσε υπερβολικά διότι δεν μπορούσε να σηκώσει τόσους πολλούς επισκέπτες)
  3. Απευθύνονται στην GHS (Ελληνική Hacking Σκηνή).(Για ποιο λόγο δεν μπορώ να ξέρω..αλλά βγαίνει κάποιο νόημα από την φωτογραφία που άφησε η GST)
Η φωτογραφία που άφησαν πίσω τους οι Χακερ της GST στο λινκ αυτό: http://cmsmon.cern.ch/zrwan/apanthsh.html (που τώρα φυσικά δεν δουλεύει..δούλευε την ώρα τις επίθεσης) είναι η παρακάτω.Θέλω να επισημάνω ότι η φωτογραφία δεν είχε της υπογραμμίσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία(τα παραλληλόγραμμα που περιβάλουν μερικά μέρη του κειμένου).Ήταν μόνο τα πράσινα γράμματα το λογότυπο της ομάδας και το μαύρο φόντο.Όλα τα άλλα(υπογράμμισης και τα χρώματα μπλε και κόκκινα τα έβαλα εγώ για να τονίσω τα πράγματα που λέει η ίδια η GST και να δώσω ένα τέλος στην παραπληροφόρηση του in.gr σε αυτό το θέμα)

Ορίστε η φωτογραφία

Πρώτη είναι η κανονική και δεύτερη αυτή που έχει τις υπογραμμίσεις(πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να της δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)




Το κείμενο που είναι στο κίτρινο πλαίσιο απευθύνετε και αυτό στην GHS .Είναι το μέρος που λένε για τα σχολιαρόπαιδα και από ότι καταλαβαίνετε ΔΕΝ απευθύνετε στην Ομάδα διαχείρισης του CERN..
Με λίγα λόγια το Hacking έγινε με 2 σκοπούς.
  1. Για να απαντήσει η GST(Greek Security Team) στην GHS(Greek Hacking Scene)
  2. Για να κλήσει η GST(Greek Security Team) ενα Bug που είχε η σελίδα το CERN που πιθανότατα θα γινόταν στόχος Κρακερ
Για τον πρώτο λόγο δεν γνωρίσω άλλα για τον δεύτερο δίνω συγχαρητήρια στην GST(Greek Security Team) .Αν και κάποιοι άλλοι ενεργούσαν έτσι το ελληνικό διαδίκτυο δεν θα ήταν σαν Ελβετικό τυρί


Διαβάστε το κείμενο του in.gr και μετά το κείμενο στις φωτογραφίες και τα σχόλια μου..

Δυστυχώς λυπάμαι που ένα τόσο μεγάλο σίτε σαν το in.gr κάνει τέτοια μεγάλα λάθη...πραγματικά λυπάμαι διότι αποτελεί πηγή ενημέρωσης για πολλούς ανθρώπους καθημερινά..Ευτυχώς όμως είναι ελάχιστα αυτά τα κρούσματα και πιστεύω ότι η ομάδα του in.gr να σταματήσει να κάνει αυτά τα ακούσια(θέλω να πιστεύω) λαθάκια...

Αν ψάξετε λίγο στο google θα βρείτε πολλά στοιχεία για την ομάδα GHS(Greek Hacking Scene)
για την ομάδα GST(Greek Security Team) δεν βρήκα κάτι..

Από όλο αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να να κρατήσουμε τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά της
GST(Greek Security Team) διότι εκπροσωπούν τους πραγματικούς χακερ και όχι τους λεγόμενους κράκερ διότι η συγκεκριμένη ομάδα έκλεισε κάποια Bugs(κενά ασφαλείας) στην ιστοσελίδα του CERN..όπως λένε και στην εικόνα.

Τα σχόλια μου πιστεύω να καταλάβατε οτι είναι με το γκρι χρώμα και δεν είναι της αρχικής δημοσίευσης του in.gr...:-)

Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή κάποια απορία ή οτιδήποτε άλλο που μπορώ να βοηθήσω θα χαρώ να μου στείλετε e-mail στο
food.for.thought.blogspot@gmail.com