Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Δωρεάν σεμινάρια ΄Ιντερνετ σε 40.000 γονείς

Ελλάδα

Δωρεάν εκπαίδευση κατ΄ οίκον στη χρήση του Ίντερνετ και δίμηνη σύνδεση στο Διαδίκτυο θα προσφέρουν σε 40.000 γονείς μαθητών Γυμνασίου τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας, σύμφωνα με Τα Νέα (17.09.2008).

Όπως ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί, ξεκινά τις επόμενες μέρες η δράση «Γονείς.gr», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής. Η δράση απευθύνεται σε όλους τους γονείς μαθητών που θα εγγραφούν σε οποιαδήποτε από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2008-2009 (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία).

Προκειμένου να δηλωθούν οι συμμετοχές, οι σχολικές μονάδες θα συλλέξουν συμπληρωμένες φόρμες εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους γονείς των μαθητών. Στην συνέχεια, κάθε δικαιούχος γονέας θα ενημερωθεί μέσω κατάλληλου μέσου επικοινωνίας (όπως SΜS ή/ και τηλεφωνήματος) για τη διαδικασία συμμετοχής του και θα παραλάβει έναν προσωπικό κωδικό έναρξης της εκπαίδευσης.

Μετά την παραλαβή του κωδικού θα μπορεί να ενημερωθεί για τα διαθέσιμα προγράμματα εκπαίδευσης που καλύπτουν την περιοχή του μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του έργου (http: //www. goneis.gr), μέσω επικοινωνίας με το γραφείο υποστήριξης της δράσης, στο τηλέφωνο 801-11-80 200, ή μέσω του Γυμνασίου της περιοχής του.

[via]