Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Ασύρματη μεταφορά ρεύματος απο την Intel

Το ηγετικό στέλεχος της εταιρίας Intel Justin Rattner, στο Σαν Φρανσίσκο στις 24 Αυγούστου 2008 παρουσίασε το νέο επίτευγμα της Εταιρίας που δεν είναι άλλο από την ασύρματη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος.Συγκεκριμένα ο Justin Rattner άναψε μία λάμπα 60 Watt και τόνισε οτι μπορούν ακόμα και να φορτιστούν κινητά, Laptops, και διάφορες άλλες συσκευές. Το πείραμα αυτό χρησιμοποιεί την «ασύρματη ενεργειακή σύνδεση συντονισμού» (Wireless Energy Resonant Link).

«Aρχικά θα καταργήσει τους φορτιστές και τελικά τις μπαταρίες», δήλωσε ο αναλυτής Pομπ Έντερλι του ομίλου Enderle. «Eίναι ένα επίτευγμα που δυνητικά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ό,τι πλησιέστερο έχουμε δει σε κάτι εμπορικά διαθέσιμο», σχολίασε ο ίδιος. Σύμφωνα με την Intel, έως το 2050 η ασύρματη πρίζα θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να εξαφανίσει όλα τα καλώδια τροφοδοσίας στο σπίτι.

Το αξιοσημείοτο είναι ότι το ρεύμα θα παράγετε με αβλαβή προς των άνθρωπο μαγνητικά πεδία και όχι με ηλεκτρικά που θα μπορούσε να τραυματίσει σοβαρά κάποιον που θα τύχενε να περάσει ανάμεσα απο τον πομπο και τον δέκτη.