Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

To iPhone στην Ελλάδα


Επιτέλους έφτασε το περιβόητο εργαλείο και στην Ελλάδα.Φυσικά πρόκειται για το νέο iPhone 3G.Το κινητό αρχικά θα έφτανε στην Ελλάδα στις 11 Ιουλίου όπως και σε άλλες χώρες.Η apple όμως για κάποιους λόγους καθυστέρησε την διαδικασία και η άφιξη έγινε στις 22 Αυγούστου στα καταστήματα τις vodafone για δοκιμή και αγορά..Κάποιοι έχουν κάνει ακόμα και προ παραγγελίες για να είναι σίγουροι ότι θα το έχουν στα χέρια τους μόλις έρθει. Μάλιστα έχει έρθει με το νέο Firmware 2.0.1 και με Update απο το iTunes το 2.0.2(ίσως να ήταν και ο λόγος καθυστέρησης)

Το κινητό θα έχει ενσωματωμένη μνήμη 8GB(με μαύρο πλαστικό καπάκι από πίσω) ή 16GB(με άσπρο πλαστικό καπάκι από πίσω και η τιμές θα είναι αντίστοιχα στα 500€ και 569€.Έκτος αυτές τις τιμές υπάρχουν και κάποιες μικρότερες οι οποίες αφορούν ανανέωση συμβολαίων και διάφορων τέτοιον πακέτων/προσφορών. Συγκεκριμένα έχει βγάλει τέσσερις κατηγορίες που χωρίζονται τα πακέτα. Αυτές είναι: Προτεινόμενα , Ατομικά, Οικογενειακά, You & Me

Φυσικά η vodafone έχει μεριμνήσει και έχει ενημερώσει τους πωλητές για τη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου ώστε να μας ξεναγήσουν στο ίσως ποιο έξυπνο ως τώρα κινητό στον κόσμο. Ακόμα έχουν τοποθετηθεί σε όλα στα καταστήματα ειδικά stand για την φιλοξενία του κινητού..

Ένα από τα καλά που έχει το Ελληνικό iPhone είναι ότι πρόκειται για ξεκλείδωτο κινητό που λειτουργεί με όλες(!) τις κάρτες sim, είναι 3G, αλλά από την άλλη μεριά δεν υποστηρίζει ελληνικό μενού ούτε Ελληνική γλώσσα γραφής. Δυστυχώς πρέπει να πω ότι και το GPS του δεν έχει ενσωματωμένους ελληνικούς χάρτες. Αυτά τα πρόβλημα υποστηρίζετε ότι θα έχουν λυθεί μέχρι τον Οκτώβριο με τις αναβαθμίσεις των Firmwares

Μερικά χαρακτηριστικά του είναι η μεγάλη οθόνη αφής 3" το Wifi, Υποστηρίζει δίκτυα EDGE και HSDPA (7.2Mbit) .Tο Bluetooth 2.0(το ελάττωμα του είναι ότι δεν μπορείς να στείλεις αρχεία..).

Περισσότερες πληροφορίες και ακριβή χαρακτηριστικά θα βρείτε στο επίσημο ιστιότοπο της Apple