Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Τρία χρόνια μετά τα Vista, η Microsoft λανσάρει τα Windows 7

Παγκόσμιο ντεμπούτο

Ρέντμοντ,
Ουάσινγκτον


Τα Windows 7 φτάνουν την ερχόμενη Τρίτη 26 Οκτωβρίου στα καταστήματα χωρίς τις εκδηλώσεις και τις τυμπανοκρουσίες που συνόδευσαν την άφιξη των Vista τον Ιανουάριο του 2007. Η Microsoft ελπίζει πάντως ότι το νέο λειτουργικό θα αποζημιώσει όσους έμειναν δυσαρεστημένοι από την προηγούμενη έκδοση.

Ο κολοσσός του λογισμικού επιμένει ότι τα Windows Vista ήταν επιτυχή, πολλοί όμως απέφυγαν να τα εγκαταστήσουν λόγω της ασυμβατότητας με παλαιότερες εφαρμογές, των υψηλών απαιτήσεων συστήματος και των ενοχλητικών προειδοποιητικών μηνυμάτων.

Τα Windows 7 αντίθετα έχουν κερδίσει καλές κριτικές, καθώς ξεκινούν ταχύτερα, τρέχουν ακόμα και σε φθηνούς υπολογιστές netbook και υποστηρίζουν τις νέες οθόνες «πολλαπλής αφής» (multitouch).

Από τις έξι διαφορετικές εκδόσεις των Windows 7, διαθέσιμες στα 32 και τα 64 bit, ορισμένες απευθύνονται σε εταιρικούς πελάτες και για τις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ στα ράφια των καταστημάτων θα εμφανιστούν κυρίως τρεις εκδόσεις:

Home Premium (204,99 ευρώ με ΦΠΑ εκτιμώμενη τιμή λιανικής), Professional (319,99 ευρώ) και Ultimate (334,99 ευρώ) για τους πιο απαιτητικούς.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο λανσάρισμα των Vista τον Ιανουάριο του 2007, όταν η Microsoft είχε προσλάβει διασημότητες και ακροβάτες για τις εκδηλώσεις προώθησης στη Νέα Υόρκη, τα Windows 7 θα φτάσουν με λιγότερους πανηγυρισμούς.

Ορισμένα καταστήματα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία θα ανοίξουν από τα μεσάνυχτα για τους πρώτους πελάτες και το πρωί θα ακολουθήσει εκδήλωση στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft Στιβ Μπάλμερ.

Η άφιξη των Windows 7 συμπίπτει και με τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Microsoft, που βρίσκεται στο Σκότσντεϊλ της Αριζόνα, καθώς και του πρώτου καφέ της Microsoft στο Παρίσι.

[via]